Kaufland България награди стипендианти по програмата "Готови за успех"
Секция: ЛЮБОПИТНО
26 Ноември 2019 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kaufland България награди стипендианти по програмата "Готови за успех"

/КРОСС/ Компанията осигури стипендии на отлични ученици и студенти, лишени от родителска грижа или израснали в специализирана институция

Kaufland България награди стипендианти на програмата „Готови за успех” за учебната 2019/2020 година по време на традиционната церемония, която дава началото на събирането на дарения за следващата година. Фондациите BCause и „Сирак“ организират програмата от 14 години в подкрепа на ученици и студенти с отличен успех, изгубили единия или двамата си родители, или израснали в специализирана институция.

Благодарение на програмата стипендиантите имат възможност да продължат образованието си, да получат подкрепа за старт в кариерата и да се запознаят с водещи работодатели. Стипендиите са осигурени изцяло от дарения, а водещ критерий за тяхното получаване е успехът на кандидатите. Програмата подкрепя мотивирани младежи с изключителни постижения.

„Убедени сме, че за каузи се допринася само чрез действия, а едва ли има по-голяма, поважна и по-смислена кауза от образованието. То е фундаментът, без който не можем да бъдем успешни нито в бизнеса, нито като общество“, каза на днешната церемония по връчването на стипендиите Цветелина Георгиева, мениджър „Обучение и развитие“ в Kaufland България.

Компанията обяви своята подкрепа за програмата „Готови за успех“ още през пролетта на настоящата година. Kaufland осигури стипендиите в рамките на четириседмичната си кампанията „Добрата храна е кауза“. В рамките на инициативата компанията предложи на своите клиенти продукти, обединени от един цвят, като същевременно насочи вниманието на обществото към социално значими теми.

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща в последните години под слогана „Действията носят промяната“. Последователно компанията работи за иновативни решения с конкретен принос в полза на хората и природата.

За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди. Сред тях е и призът „Най-голям корпоративен дарител“, с който компанията беше отличена от Българския дарителски форум.

Наградата беше връчена в категория „Най-голям обем финансови дарения“ за 2018 година на церемония, чийто домакин беше президентът Румен Радев.