Италиански град се превръща в коледно царство
Секция: Туризъм
26 Ноември 2019 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Италиански град се превръща в коледно царство

/КРОСС/ Ако искате да подарите на семейството си наистина незабравими и много красиви коледни и новогодишни празници извън страната, чудесна идея е да хванете лоукост до Италия и да се насочите към най-коледното градче в страната.

То се намира в красивата област Умбрия със столица Перуджа – прочута с шоколадовите си бонбони и университета, между великолепната Тоскана на запад, Марке и Адриатика на изток и Лацио на Рим – на юг. Не просто с формата, а и с очертани със зелени светлини контури, хълмовете над италианския град Губбио от 23 ноември до 12 януари ще бъдат осветени като коледна елха.

Гледката, особено вечер, наистина е страхотна и неповторима в цял свят, знаят посещавалите го миналата седмица.

Целта, освен страхотните фотоси, които правят реклама на иначе не дотам известния ски център, е той да се запише като световен рекордьор с най-голямата коледна елха в света.

На 7 декември там ще светне и наистина най-мащабното украсено вечнозелено дърво. Така курортът през празниците се нарича ChristmasLand за втора поредна година.

Местният туристически бизнес допълва преживяването като организира Кралството на Дядо Коледа в центъра на града. На площада се подреждат Къщата на Дядо Коледа, може децата да се потопят и в атмосферата на Селото на елфите, има също зона Магията на шоколада и изложба – базар на коледни сувенири и кулинарни творения.

Хлапетата ще могат да полетят на виртуалната шейна на Дядо Коледа над градчето. Всички остават с отворена уста след това специално подготвено преживяване, благодарение на последните технологии.

Цялото Коледно вълшебство за туристите е достъпно с един билет, наречен Паспорт Дядо Коледа. Той може да се купи по нета или на място. Феерията ще се разиграва всеки уикенд от 23/24 ноември, а от 21 декември до 5 януари – всеки ден, като има вероятност при голям интерес да остане чак до 12 януари.

Коледни базари и ледена площадка на открито на цял площад са атракциите за възрастните посетители на коледното градче. За тях е предвиден и видеомапинг по готимеския дворец на консулите в Губбио.

С Паспорт Дядо Мраз всички музеи и галерии на града са безплатни за гостите. Недалеч са историческите градчета Асизи, където се женят цар Борис III и царица Йоана, и Сполето – световноизвестен с фестивала си. В околността има и чудесни ски центрове с достатъчно сняг, понеже мястото е в подножието на Апенините.