Горанов отчита разходите за местните избори
Секция: ПОЛИТИКА
27 Ноември 2019 07:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Горанов отчита разходите за местните избори

/КРОСС/ Днес Министерски съвет ще проведе редовното си заседание. 

Кабинетът се събира веднага след завръщането на делегацията, начело с премиера Борисов, посетила Вашингтон. В САЩ Бойко Борисов се срещна с американския президент Доналд Тръмп.

В дневния ред на министрите влиза одобрение на допълнителни разходи по бюджета на вътрешното министерство за настоящата година. Кабинетът ще приеме и годишния доклад за състоянието и развитието на земеделието у нас.

В няколко решения, кабинетът ще възложи процедури за концесия на няколко плажа – на плаж „крайморие”, плаж, Приморско-Юг” и плаж „Лозенец”.

С друго решение кабинетът ще назначи членове на УС на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система.

Министърът на финансите Владислав Горанов е внесъл проект на постановление за изменение на постановление № 210 на Министерския съвет от 2019 г. за приемане на план-сметка за разходите по подготовката и произвеждането на първи и втори тур на изборите за общински съветници и кметове. Изборите се проведоха на 27 октомври, а балотажът по места на 3 ноември.

За местни избори 2019 бяха отпуснати близо 71 млн. лева, – в сравнение с миналите местни избори, тези са с над 20 млн. лв. по-скъпи на данъкоплатците.