Руската авиация разширява обхвата си в Сирия
Секция: Русия
27 Ноември 2019 09:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руската авиация разширява обхвата си в Сирия

/КРОСС/ Руските военни пилоти разширяват зоната на полети над Сирия и започват да патрулират в нови райони на северните и североизточните провинции на страната.

Екипажите на хеликоптери казаха на репортерите, че техните задачи включват не само подпомагане на военни полицейски части в близост до сирийско-турската граница, но и осигуряване на безопасността на пунктовете за разпространение на хуманитарна помощ в провинциите Хашек и Алепо, съобщи ТАСС.

В определени райони пилотите трябва да летят на височина 30-50 м над земята от съображения за безопасност.

Продължителността на патрула отнема около два часа. Руски въздушен патрул минава над райони на река Ефрат, където се намират най-големите водни електроцентрали в Сирия: Табка (провинция Рака) и Тишрин (провинция Алепо).

На 22 октомври президентите на Руската федерация и Турция Владимир Путин и Тайип Ердоган на среща в Сочи приеха меморандум за съвместни действия за разрешаване на ситуацията в североизточна Сирия.

Според документа руската военна полиция и сирийските гранични служители от обяд на 23 октомври са били въведени в райони, граничещи с 30-километровата зона за сигурност, създадена от Турция. На 1 ноември руските и турските военни провеждат първия съвместен патрул на изток от река Ефрат.