Собственикът на "Луи Вюитон" Бернар Арно изпревари Бил Гейтс като вторият най-богат в света
Секция: ИКОНОМИКА
27 Ноември 2019 09:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Собственикът на "Луи Вюитон" Бернар Арно изпревари Бил Гейтс като вторият най-богат в света

/КРОСС/ Бизнесменът вече е с богатство от 107,5 млрд. долара, след като акциите на неговата компания LVMH поскъпнаха във вторник с 2,6%

Собственикът и изпълнителен директор на френската компания за луксозни стоки LVMH Moet Hennessy - Louis Vuitton Бернар Арно се превърна във вторият най-богат човек в света, измествайки от тази позиция основателят на "Майкрософт" (Microsoft) Бил Гейтс, според последният списък в реално време на милиардерите на списание "Форбс" (Forbes).

Притежателят на Amazon.com Джеф Безос остава най-богатият човек в света с нетно богатство на стойност от 110,5 млрд. долара. На втора позиция обаче вече изскочи Бернар Арно с богатство от 107,5 млрд. долара, след като акциите на неговата компания LVMH поскъпнаха във вторник с 2,6% спрямо нивата от понеделник в резултат на сделката по придобиване на бижутерската компания Tiffany & Co за 16,2 млрд. долара.

Междувременно богатството на Бил Гейтс се оценява на около 107 млрд. долара непосредствено преди старта на търговията на Microsoft на Уолстрийт.

Тримата най-богати мъже в света са следвани от Уорън Бъфет и Марк Зукърбърг, чиито нетни богатства се оценяват на стойност съответно от $86,3 млрд. и от $74,1 милиарда.