„Нованайт“ грабна златното отличие на наградите за маркетингов ефективност Effie
Секция: Здраве
27 Ноември 2019 15:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Нованайт“ грабна златното отличие на наградите за маркетингов ефективност Effie

/КРОСС/ „Нованайт“ беше отличена със златна награда за най-ефективна маркетингова кампания в категорията „Стоки“ в тазгодишното издание на престижните награди Effie.

Effie е международно утвърден стандарт за успешно комуникиран бранд.

Вече почти 50 години наградите се радват на признание едновременно сред рекламодатели и рекламни агенции. В България конкурсът се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции и се провежда от 2007 година.

„Нованайт“ грабна приза след като до финала бяха допуснати шест компании от сферата на бързооборотните стоки.

„Добре планираната и реализирана маркетингова стратегия само за година нареди „Нованайт“ в Топ 3 по продажби в стойност в категорията „Сънотворни и успокоителни“ (международната класификация на фармацевтичните продукти), а в подкатегорията „Сънотворни“ е на 1-во място.

Това се случи на силно фрагментиран пазар в конкуренцията на над 115 бранда, повечето от които съществуват с няколко разновидности и то на по-ниска цена.

Заложихме на широк микс от комуникационни канали – телевизия, външна реклама, дигитална кампания, реклама в аптеките, PR, и доброто планиране на активностите в комбинация с точните послания дадоха този отличен резултат.

Но най-голямото признание е факта, че спечелихме доверието и признанието на фармацевтите и на нашите потребители.“, коментира Валентина Белчева, Маркетинг мениджър „Продукти без рецепта“ на Sanofi за Югоизточна и Централна Европа.

Това не е първото отличие на продукта за сън Нованайт за тази година. Нованайт беше гласуван от потребителите за продукт на годината в категорията „Хранителна добавка за сън“ в класацията „Voted Product of the Year“ 2019 и е единствената хранителна добавка с награда от Съюза на българските фармацевти в категорията си.

Нованайт спечели и признанието на Българската асоциация на рекламодателите, взимайки голямата награда за „Най-успешна лансираща кампания в България 2019“ в конкуренция с FMCG, телекоми, автомобили, банки и др.