Патриарх Неофит: Стефан Данаилов с лекота, желание и обич се трудеше за развитието на културата
Секция: Православие
27 Ноември 2019 17:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Патриарх Неофит: Стефан Данаилов с лекота, желание и обич се трудеше за развитието на културата

/КРОСС/ "Поднасяме най-искрени съболезнования за кончината на големия български актьор и общественик Стефан Данаилов. Смъртта, която в един миг идва и отнема всичко, е тежък момент, когато думите са безсилни да изразят болката от загубата на един обичан от народа човек." Това пише българският патриарх Неофит за кончината на Стефан Данаилов.

"Стефан Данаилов остава в паметта ни като човек, който в битността си на министър на културата с лекота, желание и обич се трудеше за развитието на културата във всичките й сфери."

"Напусна ни актьорът, пресъздал изключително добре образа на Свети Цар Борис Първи в едноименния филм, казва в съболезнованието Негово светейшество."

"Благодарни сме за доброто му отношение към Светата Църква и за всички добри инициативи, свързани с връщането, реставрирането и съхранението на православните ни храмове и манастири", заявява предстоятелят на БПЦ.

"Отправяме молитва към небесния ни Отец да упокои душата на новопреставилия се Божий раб в селенията на праведните! Господ да утеши близките му в тези нелеки за тях дни, като им дарува сили да превъзмогнат скръбта от тежката загуба. Вечна и блажена да бъде светлата му памет", пожелава патриарх Неофит в своето съболезнование за кончината на Стефан Данаилов.