Започват тържествата в чест на 110-годишнината от рождението на Вапцаров
Секция: КУЛТУРА
28 Ноември 2019 11:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започват тържествата в чест на 110-годишнината от рождението на Вапцаров

/КРОСС/ От 29-и ноември стартира Програмата по повод честванията на 110-годишнината от рождението на поета Никола Вапцаров. Тя започва с конкурс на стихове за Вапцаров.

Никола Вапцаров е единственият българин със Световна награда за мир.
На 2-ри декември ще се проведе среща на възпитаниците на Военно-морското училище във Варна с колектива на училище "Никола Вапцаров" в морската столица. Пълна със събития е датата 7-и декември: В 09.00 ч. ще се проведе тържествено поднасяне на цветя пред паметника на Вапцаров в София на ул. "Московска", в 11.30 ч. е срещата с чуждестранни издатели и преводачи на творчеството на поета, в 16.00 ч. се открива изложбата "Чака ме светът" в Литературния музей на Никола Вапцаров в София, а в 18.00 ч. е концертът в зала 7 на НДК, под патронажа на президента Румен Радев.

В концерта ще участват много актьори, музиканти и певци, мултимедийно ще бъдат представени документални кадри от живота на Вапцаров, ще прозвучат негови стихове.
Тържествата продължават и на 8-и декември, за когато е предвидена среща с колекстива на училище "Никола Вапцаров" - гр. Пловдив.

На 9-и декември ще се проведе среща с ръководството на Община Бяла Слатина и колектива на училище "Никола Вапцаров" в града.

На 10-и декември в читалище "Никола Вапцаров" събитието ще почетат жителите на гр. Шипка. На 12-и декември ще се проведе среща с колектива на на Военното училище и Военният архив във Велико Търново.