ЕНЕРГО-ПРО подмени изцяло уличното осветление на Опака
Секция: ИКОНОМИКА
28 Ноември 2019 13:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕНЕРГО-ПРО подмени изцяло уличното осветление на Опака

/КРОСС/ ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги, съвместно със своя партньор Инолед, реализира проект за пълна подмяна на уличното осветление на територията на община Опака, област Търговище. В рамките на проекта бяха инсталирани общо 1224 модерни енергоспестяващи улични осветителни тела. Резултатът за жителите на Опака е спестяване на енергийни разходи от над 52 хиляди лева на годишна база и значително подобряване на средата на живот в града и малките населени места в общината.

Монтираните съвременни осветителни тела са с три пъти по-малка мощност и съответно по-малък разход на електроенергия, но с тях се постига много по-добра осветеност, отговаряща на съвременните градски стандарти. Качественото улично осветление гарантира на гражданите повишена безопасност чрез намаляване на пътните инциденти и улесняване на придвижването в рамките на населените места.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради. В рамките на своята програма „Енергийна ефективност" компанията реализира проекти за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални, търговски и битови потребители. Чрез своите собствени експерти и в партньорство с утвърдени доставчици и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага на клиентите си енергоспестяващо осветление, фотоволтаични инсталации, климатични системи, термпопомпи, системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, енергоспестяващи електроуреди, както и различни специализирани услуги и консултации.