Нинова: Внесохме предложение в НС част от данъците да остават в общините
Секция: ПОЛИТИКА
28 Ноември 2019 15:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова: Внесохме предложение в НС част от данъците да остават в общините

/КРОСС/ Председателят на БСП Корнелия Нинова проведе работни срещи с новоизбраните кметове на Русе и Девин - Пенчо Милков и Здравко Иванов. С двамата тя обсъди състоянието на общините, належащите социални проблеми, както и темите, по които могат да получат съдействие от парламентарната група на левицата.

Нинова запозна кметовете с предложението на "БСП за България" за новия бюджет, което е в помощ на общините, а именно част от събраните данъци да остават при тях. "Социалните проблеми по общини са общи и решаването им зависи не само от волята на кметовете, но и от националната политика. Тук е ролята на парламентарната ни група, която е последователна по всеки социален въпрос и ще съдейства на кметовете", заяви Нинова.

С кмета на Девин - Здравко Иванов, Нинова обсъди състоянието на общинската болница, както и подготовката за зимния сезон, предвид планинското местоположение. Председателят на БСП и новоизбраният кмет на Русе Пенчо Милков разговаряха и за международния фестивал "Мартенски музикални дни", който се провежда от 1961 г. и събира именити артисти от цял свят. "В предизборната кампания представихме нашите виждания за всяка сфера, включително и културата, като поехме ангажимент да съхраняваме и развиваме традициите. Радвам се, че Пенчо Милков разреши създаденото от предишното общинско ръководство напрежение, като даде път на доказали се творци и професионалисти", каза Нинова.