Министър Росен Желязков връчи отличията на ветерани от българската авиация
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Ноември 2019 15:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Росен Желязков връчи отличията на ветерани от българската авиация

/КРОСС/ Държавата е длъжна да продължи да полага цялото усърдие, необходимо за развитието на българската авиация, следвайки принципите на приемственост и признателност. С тези думи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков се обърна към присъстващите на церемонията по връчването на почетните награди на ветераните от българската авиация.

„Прогнозите показват, че въздушният трафик ще се увеличава с големи темпове, като през следващото десетилетие през летище София ще преминат три пъти повече пътници. Това означава повече туристи, сериозен принос за българската икономика и развитие на българската авиация", заяви министър Росен Желязков. По думите му, за да се отговори на това предизвикателство, от голямо значение е подготовката на новото поколение авиационни специалисти.

„От следващата година във Висшето военно-въздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия ще се обучават студенти и по граждански специалности за нуждите на гражданската авиация, което е стъпка в правилната посока", допълни Росен Желязков.