ДПС избира ново ръководство напролет
Секция: ПОЛИТИКА
29 Ноември 2019 16:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДПС избира ново ръководство напролет

/КРОСС/ ДПС избира ново ръководство на национална отчетно-изборна конференция на 26 април 2020 г.

Датата е избрана, защото точно преди 30 г. в същия ден е получена съдебната регистрация на движението. Това съобщи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет, на което бе направен анализ на отминалите местни избори и бе насрочен форумът.

Лидерът на ДПС заяви, че не се притеснява от конкуренция, защото всичките му съпартийци са свободни да издигат кандидатури.

"Най-нормално е", каза той по повод очакваната конкуренция с други кандидатури. "Уставът го позвовлява, отиваме на конференция".

"Всеки е свободен да избира, да бъде избиран и да предлага", коментира Карадайъ.

Номинациите за лидер на ДПС ще се събират писмено до 19 април, уточни още той.

"По устав предстоят много отчетно-изборни събрания на местните ни съвети, които, освен че ще изберат ръководствата на местните съвети, ще изберат делегати и за общинските конференции. Предстоят ни 265 общински конференции, които ще изберат общинските ни ръководства, предстоят ни 28 областни конференции, които ще избират областните ръководства и делегати. Целият този процес до провеждането на националната ни конференция предпоставя взимане на решения и правене на предложения", обясни Карадайъ.
На заседанието е била дадена много добра оценка на резултата на партията на отминалите местни избори.

ДПС отчита, че е единствената политическа сила, която запазва еднакъв резултат от трите последни избора - парламентарни, европейски и местни.