Кулинарен фестивал "Да споделим Никулден" ще се проведе във Варна
Секция: ЛЮБОПИТНО
30 Ноември 2019 09:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кулинарен фестивал "Да споделим Никулден" ще се проведе във Варна

/КРОСС/ Девети кулинарен фестивал „Да споделим Никулден" започва в 12 часа днес в Двореца на културата и спорта във Варна. Входът е свободен. Организатори са Община Варна и Варненска туристическа камара.

На изложението традиционно участват представители от Варна и региона, които показват своите кулинарни умения в приготвянето на рибни ястия, морски деликатеси и други ястия за наближаващия празник Никулден.

В кулинарното състезание ще се включат индивидуални участници и отбори на учебни заведения, хотелски комплекси и елитни ресторанти, читалищни колективи. Те ще демонстрират професионалните си кулинарни умения и таланти, като се представят със свои оригинални ястия и специалитети. Винопроизводители ще презентират млади и отлежали вина. Гостите и жителите на града ще открият многобройни кулинарни „съкровища", които ще могат да закупят и споделят със своите семейства, близки и приятели.

Председател на журито шеф Петър Йоргов. Членове: шеф Хю Бутен - академия за Кулинарно изкуство при ВУМ - Варна, Кристина Димитрова - сребърен медал за най-добър сладкар на Южна Европа за 2019 г.

Съпътстващата програма включва представяне на читалища, центрове за работа с деца, организации и фирми с предмет на дейност, свързана с морето, изложба-базар на ръчно изработени художествени изделия, базар на фермерски продукти, концертна програма, анимация с публиката.