Автобус с 51 пътници се запали край Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Декември 2019 10:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Автобус с 51 пътници се запали край Бургас

/КРОСС/ Автобус със 51 пътници, пътуващ по линията Варна-Одрин, се запали и изгоря снощи край бургаското село Маринка.

Автобусът, собственост на хасковската фирма "Тони 2004", пламнал малко преди 19 часа, а шофьорът успял бързо да евакуира пасажерите, сред които не е имало деца.

Пострадали и ранени при пожара няма, но огънят унищожил голяма част от покупките на пътниците, които били на пазар в южната ни съседка.

„Нищо, пламък и готово, запалват се. Автобусът е от 2005 година, сравнително нов за автобус. Всичко е технически изправно. Кой ще те пусне в чужбина, ако не е изправен. Според мен причината е техническа. Сега ще кажат хората, аз не мога да кажа", разказва Любо Миланов, водачът на автобуса.

„Много бързо реагира шофьора, благодарим му много.Човека видя в последния момент, каза- бягайте, автобуса гори, отвори вратите и ние изскочихме, боси, голи, без якета.Това е, важното, че се спасихме", казва Назик

„Да благодарим на кмета на съседното село и на Маринка на кмета, отвориха, микробус осигуриха, да ни придвижат, за което сме благодарни", споделя друг потърпевш.

Веднага след инцидента пасажерите били настанени на топло в кметството на село Маринка, до идването на друг автобус, с който отпътуваха за Варна.