Повечето хотели и механи в Банско вече са резервирани за студентския празник
Секция: Туризъм
01 Декември 2019 17:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повечето хотели и механи в Банско вече са резервирани за студентския празник

/КРОСС/ Седмица преди студентския празник на 8 декември, повечето хотели и заведения в Банско вече са резервирани. Очаква се в града да празнуват близо 10 000 студенти. Повечето от тях са с куверт за две нощувки, с осигурена вечеря и празнична програма. Заведенията в Банско също се подготвят да посрещнат младежите. Цените са запазени като миналата година.

Традиционно хотелите в Банско посрещат студентите с жива музика, ди джеи, томбола и купон до зори. В двудневния пакет за престой цената е около 150 -200 лева на човек. В пакета са включени две нощувки със закуски, празнична вечеря и посещение на спа зоната на комплекса.

Надя Атанасова: Имаме си студенти, които са изцяло при нас..Смятам , че са доволни, защото работим със студенти поне 4 или 5 години.

Цените на кувертите за празника в банските механи започват от 20 лева. Крайна цена няма, защото много от студентите предпочитат да бъдат на свободна консумация.

Стефан Малински, управител на механа: Стараем се ценовата листа да бъде съобразена с икономическото положение в страната ни. Зависи с какви финанси разполагат. Все пак да не забравяме, че са млади хора и че учат.

Повечето от студентите са склонни да похарчат между 200 и 300 лева за празника. Но има и такива, които ще отделят минимален бюджет за 8 декември.

Евгени Цветков, студент: Доста пари са склонни да отделят, като мама и тате дават, е нормално да се отделят пари, все пак.

Мила Смиленова, студент: Не съм човек, който би дал огромна сума пари за такова нещо, особено за една вечер. Нищо, че е 8 декември.

Стефка Стоименова, студент: По принцип студентите обичат да се забавляват. Така че, дали ще е на Банско, дали ще е на дискотека, дали ще е у дома, ако го има купона - го има.

Собствениците на заведения в Банско се надяват и този 8 декември да премине нормално, и предвиждат допълнителни мерки за да бъде осигурено спокойствието както на празнуващите студенти, така и на редовните клиенти.