Ето какво време ни очаква през новата седмица в началото на декември
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Декември 2019 08:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ето какво време ни очаква през новата седмица в началото на декември

/КРОСС/ В сутрешните часове днес на места в равнините ще се образува мъгла. През деня вятърът ще се ориентира от югозапад, ще се усили, особено в източната половина от страната и дневните температури слабо ще се повишат.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат 5° и 10°, а минималните – предимно между минус 5° и 0°

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще се понижава и към края на деня ще бъде по-ниско от средното за декември.

Над Черноморието през деня от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 10°-11°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява, но все още валежи не се очакват. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около 0°.

През нощта срещу вторник от север ще започнат валежи от дъжд, които ще продължат през деня на юг. От северозапад, с умерен и временно силен вятър, ще нахлува студен въздух. С понижението на темпертурите, отначало в Северна България и по високите полета дъждът ще преминава в сняг.