Широк международен отзвук за българския представител на Евровизия 2020 VICTORIA (Видео)
Секция: КУЛТУРА
02 Декември 2019 11:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Широк международен отзвук за българския представител на Евровизия 2020 VICTORIA (Видео)

/КРОСС/ Над 80 международни медии отразиха официалното представяне на Виктория Георгиевa – VICTORIA, която ще бъде българският представител на Евровизия 2020.

Новината беше официално обявена на 25 ноември и предизвика интереса на журналисти от Германия, Великобритания, Холандия, Македония, Испания, Грузия, Сърбия, Швеция, Чехия, Гърция, Австрия, Кипър, Италия, Исландия, Австралия и други. Сред тях има представители на телевизии, радио станции, новинарски сайтове, лайфстайл и музикални издания и специализирани медии с фокус върху конкурса.

Най-голямата украинска телевизия СТБ посвети на младата изпълнителка от България статия, в която я представи и обърна специално внимание на последния ѝ хит с международно звучене „I Wanna Know”. Новината беше отразена и от испанската телевизия Formula TV, както и от популярното иберийско издание Los Replicantes.

Изборът на Виктория привлече вниманието на големите новинарски сайтове Panorama и Ditjes & Datjes в Холандия, НВ в Украйна, Vesti в Сърбия и Brif.mk в Македония.

Редица лайфстайл и музикални издания в цяла Европа също писаха за българската представителка на Евровизия. Сред тях са британското издание CelebMix, полското All About Music, гръцкото SigmaLive, македонското Muzika 24, кипърското Music.net.cy и други. Новината беше отразена и от най-големите специализирани сайтове посветени на Евровизия – Wiwibloggs, ESCXtra, ESCtoday, ESCPlus, Еurovision-Spain и Eurovision.de.

Последният хит на VICTORIA “I Wanna Know”

video: https://www.youtube.com/watch?v=CFPT9qEs7PE&feature=youtu.be

Новината за обявяването на българската изпълнителка получи подобаващо отразяване и в България от над 130 медии.

Проектът за участието на България в Евровизия 2020 се реализира като публично-частно партньорство между Българска национална телевизия и Ligna Group. Българската песен на Евровизия ще бъде представена в началото на месец март 2020 година. Тазгодишното издание на музикалната надпревара ще се проведе на 12, 14 и 16 май и ще се излъчва на живо по БНТ 1. На 28 януари ще се изтегли жребий, на който ще стане ясно в кой от двата полуфинала ще участва България.

Видео представяне на VICTORIA

video: https://www.youtube.com/watch?v=kOrC4PdUE6c&feature=youtu.be