Как да задържим топлината у дома в зимния сезон?
Секция: ЛЮБОПИТНО
02 Декември 2019 12:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как да задържим топлината у дома в зимния сезон? 7 начина да запазите дома си топъл в студените месеци

/КРОСС/ Зимата винаги ни изненадва и после ни e студено дори у дома, сметките се покачват и в сезонa на веселбите и празниците, всички сме тъжни, с празни джобове и доста често болни.

Ето няколко съвета от LG, затова как да задържим топлото вкъщи и да улесним живота си през зимата.

Ползвайте умни уреди

Всички уреди на LG са свързани с приложението ThinQ, което ще ви позволи да включите климатика малко преди да се прибрете – така няма да ви е студено първите минути, а и ще спестите от сметката за ток, защото климатикът ще е работил едва няколко минути повече. Можете също да контролирате температурата по всяко време и отвсякъде. 

Оставете слънчевата светлина да влиза

Дори когато ви се струва, че е толкова студено, че никакво слънце не може да помогне, слънцето все пак топли и благодарение на прозорците се получава нещо като „парников ефект“ и топлината остава в дома ви. Така че когато станете, просто вдигайте щори и пердета и оставете слънцето да си върши работата, докато вие вършите вашата.

Пускайте щорите през нощта

След като сте събрали цялата слънчева енергия през деня, пуснете щорите или пердетата, за да я задъжите възможно най-дълго. Ако в дома ви е твърде студено, може дори да помислите за термоизолирани пердета или солидни щори, което ще помогне на топлината да не напуска дома ви.

Изберете енергоспестяващ уред

Уредите, които спестяват най-много енергия са обознаечени с A и плюсове, колкото повече плюсове, толкова по-малко енергия харчат те.

Например климатикът LG PRESTIGE DUAL Inverter е обозначен с A+++, което е най-високият енергоспестяващ клас и ознавава, че с този климатик ще спестявате близо 75% енергия.  

Проверете уплътненията на вратите и прозорците

Най-малкото липсващо оплътнение може да намали топлината в дома ви драстично. Просто запушете всички отвори със силикон или изолационна пяна. Ако имате луфт под входната врата залепете дунапренена лента в него.

Печете коледни сладки 

Да, готвенето също помага за затопляне на пространството. Така от една страна ще имате вкусни десерти за неочаквани гости, а от друга в кухнята ви ще е топло и приятно без да се налага да пускате отоплителните уреди.

Сложете килими

Не само че придават домашен уют и прятно усещане, но килимите служат още за задържането на топлина в стаята далеч по-добре от дървен или керамичен под. Килимът създава естествена изолация и не позволява на топлината да напусне помещението през пода.