Петима задържани след инцидентите на мача Локомотив (София)- Хебър
Секция: СПОРТ
02 Декември 2019 13:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петима задържани след инцидентите на мача Локомотив (София)- Хебър

/КРОСС/ Полицията задържа общо петима души след инцидентите на мача между Локомотив (София) и Хебър (Пазарджик) в събота.

От МВР предупредиха собствениците на футболни отбори, че няма да допуснат повече такива случаи на стадионите.

Двама от задържаните са от ръководството на футболния клуб Локомотив, което е трябвало да осигури безопасността на стадиона. Единият от тях е изпълнителният директор Бойчо Величков.

Грозни сцени белязаха края на двубоя от 17-ия кръг на Втора лига в София. След изравнителното попадение на гостите за крайното 3:3, дошло в заключителните секунди на мача, част от феновете на железничарите нахлуха в ложата и започнаха да бият делегацията на гостите.

След края на мелето се оказа, че е пострадал брата на президента на Хебър, който напусна стадиона с видими рани и кръв по лицето.

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев коментира:

"Отговорността за реда на мача и опазването на обществения ред носят отговорниците по сигурността и клуба организатор. Парадоксалното в случая е, че клубът организатор, който отговаря за реда на стадиона и обществения ред, се оказва, че е инициатор на инцидента".

Главният секретар на Вътрешното министерство главен комисар Ивайло Иванов уточни, че според него охранителната фирма на стадиона не си е свършила работата и заради това вече е назначена проверка:

"Държавата и МВР в никакъв случай няма да толерират такива действия. Ние ще се намесим незабавно. Даже и когато нямаме договорни отношения за охрана на такова мероприятие, ще вземем необходимите мерки".