Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с посланика на Нидерландия
Секция: ПОЛИТИКА
03 Декември 2019 08:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с посланика на Нидерландия

/КРОСС/ „Искаме да утвърдим България като атрактивна инвестиционна дестинация и перспективен пазар за холандските фирми“, заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова по време на срещата си с извънредния и пълномощен посланик на Кралство Нидерландия Берендина Мария Тен Тъшър.

Вицепремиерът отбеляза, че има потенциал за двустранно сътрудничество в областта на IT, киберсигурността, иновациите, привличане на инвеститори във високотехнологични производства, изграждането на технологични и индустриални паркове. Николова сподели, че усилено работи за налагане на кибер етика в информационните процеси.

В рамките на разговора беше обсъдена идеята за провеждане на събитие, посветено на бизнеса, което да допринесе за засилването на икономическите връзки. Посланик Тъшър запозна вицепремиера и с инициатива, насочена към учащите млади хора, която има за цел да ги мотивира да се завърнат в родината си след завършване на обучението си в чужбина.

Посланик Тъшър подари на вицепремиера специално селектираните лалета „Сердика” по повод на 110-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Нидерландия.