Вълнения и емоционална победа на финала на „Малки Великани”
Секция: СПОРТ
03 Декември 2019 08:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вълнения и емоционална победа на финала на „Малки Великани”

/КРОСС/ Отборът на ОУ „Кулата” от гр. Казанлък вдигна Купата на Булстрад 2019 и си тръгна с голямата награда – спортен лагер.

На 30 ноември в град Разлог се проведе дългоочакваният финал от националната ученическа верига по мини волейбол „Малки великани” за Купата на Булстрад 2019. В заключителния мач, отборът-победител от зона Стара Загора и домакините от Разлог показаха динамична игра, като шампиони тази година станаха ОУ „Кулата” от гр. Казанлък.

В тазгодишното издание на „Малки великани” в надпреварата се включиха 140 отбора от цялата страна - два пъти повече от миналата година. Малките волейболисти премериха сили на квалификациите в зони София, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив. До финала в Разлог стигнаха победителите от всяка зона.

Отборът на ОУ „Кулата” от гр. Казанлък (зона Стара Загора) триумфира след категорична игра. Младият волейболен талант - шестокласникът Крисиян Илиев, вдигна купата за втора поредна година, след като през 2018 беше част от отбора на победилите 2-ро ОУ „Христо Смирненски”, град Берковица.

На престижното второ и трето място се класираха отборът на домакините от ОУ „Никола Парапунов” и отборът на 96 СУ „Лев Н. Толстой” от София.

Както финалът, така и събитията в цялата страна, преминаха под знака на истинска всеотдайност и спортсменски дух – от учениците, техните учители и публиката.

Специална изненада за гости и участници на финала бяха изпълненията на ансамбъла по народни танци “Разложанче“ към местното читалище "15 септември 1903-1909 г." и феновете на волейболен клуб „Пирин”, които поощриха играещите с импровизирано шоу с тъпани.

Националната верига по мини волейбол „Малки великани” за Купата на Булстрад се осъществява с подкрепата и съдействието на местните общини и Българска федерация по Волейбол.

Цялото класиране, снимки от събитието и допълнителна информация, можете да намерите на www.malkivelikani.bg и фен страницата Малки великани във Facebook.