Kаufland България се включи в инициативата „Елхи на таланта“ в подкрепа на даровити деца
Секция: ЛЮБОПИТНО
03 Декември 2019 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kаufland България се включи в инициативата „Елхи на таланта“ в подкрепа на даровити деца

/КРОСС/  Kaufland България се включи в коледната кампания „Елхи на таланта“ на фондация „Стоян Камбарев“ в подкрепа на даровити деца. Като част от инициативата компанията се присъедини към дарителите на коледни дръвчета, които заблестяха пред НДК заедно с голямата столична елха.

На тържествен концерт кметът Йорданка Фандъкова запали светлините на коледното дърво на София и на елхите на таланта – украсени от Kaufland и други дарители в подкрепа на талантливи деца.

Инициативата „Елхи на таланта“ е на актрисата Деси Тенекеджиева и на фондация „Стоян Камбарев“, която подкрепя млади и талантливи творци и подпомага осъществяването на творческите им проекти. Kaufland България се включи в кампанията, като дари средства на фондацията, както и ваучери за пазаруване на многодетни семейства и семейства в нужда с даровити деца.

Коледните „Елхи на таланта“ ще останат пред НДК до 15 януари 2020 година, след което ще бъдат засадени в първата „Гора на таланта“, която ще е продължение и символ на каузата на кампанията.

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща в последните години под слогана „Действията носят промяната“. Последователно компанията работи за иновативни решения с конкретен принос в полза на хората и природата.  

За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди.

Сред тях е и призът „Най-голям корпоративен дарител“, с който компанията беше удостоена от Българския дарителски форум.

Наградата беше връчена в категория „Най-голям обем финансови дарения“ за 2018 година на церемония, чийто домакин беше президентът Румен Радев.