Деница Сачева: Социалната политика трябва да обединява, а не да разединява
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Декември 2019 13:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деница Сачева: Социалната политика трябва да обединява, а не да разединява

/КРОСС/ "Благодаря за доверието и на хората, които ме подкрепиха. Критиките също са ценни и полезни. Съзнавам отговорността и трудностите, свързани със социалната политика", заяви Деница Сачева от парламентарната трибуна.

"Това е комплексна политика, включваща знания в секторите на здравеопазването, образованието и финансите. В част от тези сектори имам личен опит – практически, управленски и административен. Бих била полезна за търсенето на балансирани решения", добави Сачева.

МТСП се занимава и с пазара на труда, в пряка връзка е с МОН, както и досега така и за в бъдеще връзката между двете министерства трябва да се търси и по отношение на връщане децата в училище, така и на кадрите, които да намерят реализация на пазара на труда, добави Сачева.

Управленските приоритети на коалиционното правителство вече са ясни и факт. Там не би трябвало да има изненади.

Приемам политиките на ГЕРБ, каза Сачева преди да положи клетва в пленарна зала.

По време на разискванията депутати припомниха за училищната анкета, в която анкетираните в училищата трябваше да определят пола си и която предизвика бурни спорове в обществото пространство. Сачева каза, че именно правителството на ГЕРБ отмени тази анкета, докато тя беше въведена по време на управлението на проф. Анелия Клисарова.

Аз съм против насилието над жените и деца и съм „за” традиционното семейство между мъж и жена. Социалната политика трябва да обединява, а не да разединява, заяви Деница Сачева.

Според нея разискванията в пленарна зала са били организирани.