Деница Сачева е новият министър на труда
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Декември 2019 13:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деница Сачева е новият министър на труда

/КРОСС/ Депутатите гласуваха и приеха кандидатурата на Деница Сачева за нов министър на труда и социалната политика.

„За“ гласуваха 114 народни представители, „против“ – 106, трима се въздържаха. Предложението за кадровата смяна в правителството беше на премиерът Бойко Борисов, след като в петък той поиска и прие оставката на министър Бисер Петков. 

Преди това темата за рокадата в състава на правителството ще се обсъжда на заседание на Съвета на управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти.

Гласуването на рокадата беше предшествано от повече от час дебати.

Мотивите на премиера да поиска оставката на Бисер Петков са комплексни и свързани с бавните темпове на работа в министерството по ключови реформи.

„Те не са само хората с увреждания в социалното министерство – там са и пенсионерите, там са и точно тези уродливи явления, които се срещат в ТЕЛК-ове, болнични и където контролът трябва да се направи“, заяви преди дни премиерът Бойко Борисов и обяви, че постът на социален министър ще заеме Деница Сачева.

„Отговорността е моя – мисля, че с Деница Сачева ще имаме по-добри резултати, а и съм го консултирал с колегите, като Валери Симеонов, с когото първи говорих“, добави министър-председателят.

Сачева вече в била заместник в социалното ведомство в кабинета „Борисов 2“, а в третия настоящ управленски мандат зае поста на заместник-министър в образователното министерство.

Очаква се Бисер Петков да предаде поста министър на труда и социалната политика на Деница Сачева в 12 часа днес на церемония в Министерството на труда и социалната политика.