ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги пусна в експлоатация ФЕЦ Доля 9 в град Банкя
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Декември 2019 15:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги пусна в експлоатация ФЕЦ Доля 9 в град Банкя

/КРОСС/ През октомври 2019 г. заработи фотоволтаичната централа, която ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги изгради за нуждите на своя клиент и партньор в областта на енергийната ефективност – Доля-9-Ценев ЕООД.

Слънчевите модули са монтирани върху покрива на производствения цех на фирмата в гр. Банкя, а очакваната годишна генерация от централата е около 31 MWh.

Доля-9-Ценев е специализирана в производството, преработката и търговията с месо и месни продукти. Постоянният ѝ стремеж към усъвършенстване и разработване на нови асортименти, предназначени за различни топлинни обработки я налагат като предпочитана марка на кулинарния пазар.

Предложението за оптимизиране на разходите за електрическа енергия е отправено към Доля-9-Ценев след извършен оглед на производствената база от експертите на енергийния търговец. В резултат на изграденото доверие между партньорите, производителят с готовност приема да инвестира в производството на екологично чиста енергия, с която да покрива част от собствените си нужди.

Соларният парк работи на пълни обороти, а изградената система за мониторинг показва във всеки един момент, генерираната енергия от централата и общата консумация на предприятието. Експертната оценка сочи, че срокът за откупуване на направените инвестиции ще бъде в рамките на 6 години и половина.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради.

В рамките на своята програма „Енергийна ефективност“, компанията реализира проекти за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални, търговски и битови потребители.

Чрез своите собствени експерти и в партньорство с утвърдени доставчици и производители ЕНЕРГОПРО Енергийни Услуги предлага на клиентите си енергоспестяващо осветление, фотоволтаични инсталации, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, енергоспестяващи електроуреди, както и различни специализирани услуги и консултации.