Кристиано Роналдо най-добър в Италия
Секция: СПОРТ
03 Декември 2019 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кристиано Роналдо най-добър в Италия

/КРОСС/ Кристиано Роналдо беше избран за най-добър футболист в Серия “А” на традиционната гала вечер в Милано снощи, на която бяха раздадени наградите на Асоциацията на италианските футболисти за изминалия сезон.

Португалецът пропусна церемонията по връчването на “Златната топка” в Париж, където остана на трето място, за да бъде коронясан като №1 в калчото.

“Ще се опитам да говоря на италиански. Горд съм с приза, който получих. Благодаря на съотборниците си и на футболистите, които са гласували за мен. След две години в Италия, мога да кажа, че местното първенство е много трудно. Още веднъж благодаря на всички и се надявам догодина отново да спечеля”, заяви Роналдо.

Шампионът Ювентус изненадващо не беше избран за най-добър отбор на церемонията Призът беше даден на тима на Аталанта, който през миналия сезон финишира на трето място в Серия “А” и се класира за Шампионската лига. Наставникът на “бергамаските” Джан Пиеро Гасперини пък беше определен за най-добър на треньор на сезона.

За най-добър млад футболист беше избран Сандро Тонали от Бреша, а Мануела Джулиано от Рома е №1 при жените.

Идеален отбор на сезона:
Самир Ханданович (Интер); Жоао Кансело (Ювентус), Калиду Кулибали (Наполи) Джорджо Киелини (Ювентус), Александър Коларов (Рома); Миралем Пянич (Ювентус), Йосип Иличич (Аталанта), Николо Барела (Каляри); Фабио Куалярела (Сампдория), Кристиано Роналдо (Ювентус), Дуван Сапата (Аталанта).