Екатерина Захариева и старши експерт на НАТО ще участват в конференция "Западни Балкани" в София
Секция: ПОЛИТИКА
04 Декември 2019 12:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Екатерина Захариева и старши експерт на НАТО ще участват в конференция "Западни Балкани" в София

/КРОСС/ Вицепремиерът и министър на външните работи на България Екатерина Захариева ще участва в конференция „Западни Балкани", която ще събере в София политици и експерти от Европа в областта на геополитиката, международните отношения и националната сигурност. За срещата в България пристига Роберт Пшчел - старши експерт „Русия и Западни Балкани" в НАТО. Вече бе обявено, че участие ще вземе българският еврокомисар Мария Габриел, както и посланикът на Европейския съюз в Косово Наталия Апостолова.

Конференцията е организирана от Фондацията за европейска реформа New Direction, вицепрезидент на която е членът на EП и групата на Европейските консерватори и реформисти и заместник председател на ВМРО Ангел Джамбазки, и Международния републикански институт (IRI).
Представителите на европейските институции, НАТО, неправителствени организации и българския парламент ще дискутират ключови теми, свързани с бъдещето на Западните Балкани, като сигурност, миграция и присъединяване към НАТО, регионално сътрудничество и укрепване на трансатлантическия ангажимент, предизвикателства и бъдещи важни решения пред региона. Конференцията ще се проведе на 7 декември в Национален дворец на културата в София.