"Замръзналото кралство 2" прехвърли 1 млн. лева приходи за 10 дни
Секция: Шоубизнес
04 Декември 2019 17:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Замръзналото кралство 2" прехвърли 1 млн. лева приходи за 10 дни

/КРОСС/ Продължението на хитовата анимация на "Дисни" - "Замръзналото кралство 2", продължава да е най-гледаният филм у нас, оставяйки останалите в кината на впечатляващо разстояние по приходи и зрителски интерес, сочат обобщените данни от киносалоните у нас, цитирани от БТА.

За десетте дни историята, тръгнала от приказката "Снежната кралица" на Ханс К. Андерсен, е гледана от 128 576 зрители и има 1 287 683 лева приходи от билетите им.

На втора позиция е първата премиера от миналия уикенд - българският "Диви и щастливи", който е сниман на локации в София, Русе, Варна и Велико Търново. Екшън-комедията с Яна Маринова и Луиза Григорова в главните роли е гледана от 21 932 зрители и има 223 491 лева приходи за първия си уикенд на екраните.

На трето място сред най-гледаните филми е отново български филм - "Доза щастие". Драматичната история, създадена по книгата на Весела Тотева и изиграна на екран от дъщеря й - Валентина Каролева, е вече месец на екраните у нас и за това време са я гледали 72 527 зрители и има 581 963 лева приходи.

Четвърта позиция е за автомобилната история "Пълно ускорение" или за по-кратко - за борбата "Форд" срещу "Ферари". Филмът е вече трета седмица на екраните у нас и за това време са го гледали 31 960 зрители и има 321 907 лева приходи.

Пето място е за драматично-комедийната история в стил Уди Алън - "Един дъждовен ден в Ню Йорк". Случващото се между двамата герои - Гетсби и Ашли - в Манхатън и допирът й до артистичния свят, забъркано със семейни отношения, е гледано от 15 373 зрители и има 154 236 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Шеста позиция е за драмата "Последната Коледа", на седмо място е анимацията "Семейство Адамс", осмото място е за триизмерната история "Господарка на злото 2", деветата позиция е за третия български филм сред най-гледаните филм у нас - "Завръщане" на Ники Илиев. Десето място е за военната драма "Битката за Мидуей".