Руският държавен балет на лед вдигна на крака НДК (СНИМКИ)
Секция: КУЛТУРА
04 Декември 2019 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руският държавен балет на лед вдигна на крака НДК (СНИМКИ)

/КРОСС/ Сцената на Зала 1 на НДК се превърна в ледена пързалка за „Лешникотрошачката" и „Лебедово езеро". Рисувайки картини с всяко свое движение върху леда, Държавният балет на лед „Санкт Петербург" пренесе публиката в Зала 1 на НДК в едно по-добро духовно измерение с феерия от грация, приказно осветление, ръчно изработени декори от Маринския театър и оригиналната музика на Чайковски в „Лешникотрошачката" и „Лебедово езеро". Триумфът им бе награден с шестминутни овации от публиката.

Продължавайки традицията да гастролират в напълно разпродадени зали у нас, Господарите на спорта приключиха турнето си в София.

В рамките на двучасовите спектакли те смениха 90 костюма и разгръщаха актьорската си игра върху общо 9000 кг лед. Изграждането на съоръжението за шоутата отне 24 часа на екип от 30 души, които реновираха настилката с чиста вода в антракта.

Тежката артилерия на Константин Расадин дойде с 22 шампиона по фигурно пързаляне, които счупиха всички рекорди по скромност въпреки статута си на светила в спорта - изискванията им за комфорт в бекстейдж зоната се свеждаха до свежи плодове, мляко и първокласен шоколад.

Театралната трупа атлети на леда от Санкт Петербург се радва на предана публика у нас и доказателство за това са трите разпродадени дати през 2018-та в зала 1 на НДК.