Билетите за Евровизия 2020 в продажба от 12 декември
Секция: Шоубизнес
06 Декември 2019 11:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Билетите за Евровизия 2020 в продажба от 12 декември

/КРОСС/ Организаторите на Евровизия продължават да радват феновете на конкурса с новини за най-голямата музикална надпревара в света. След като тази седмица представиха дизайна на модерната и авангардна сцена, те разкриха и датата, на която ще започне продажбата на билети за шоуто - 12 декември. Бяха обявени и имената на водещите, които ще се грижат за доброто настроение на зрителите по време на двата полуфинала и големия финал на 12, 14 и 16 май. Това са Едсилия Ромпли, Шантал Янцен и Ян Смит. И трите конкурсни вечери ще бъдат излъчени на живо по БНТ1 от 22 часа.
Ценните билетите за Евровизия - от 20 до 250 евро
Да гледаш Евровизия на живо е истинска привилегия за милионите фенове на конкурса в цял свят, но за да се случи това те първо трябва да си закупят билет за шоуто. Пропуските ще бъдат в продажба от 12 декември и могат да бъдат закупени от официалния сайт на организаторите - tickets.songfestival.nl.
Освен за двата полуфинала и големия финал, които ще се излъчат на живо по над 50 международни телевизии, в продажба ще бъдат и билети за още 6 предварителни генерални репетиции, които обаче няма да бъдат излъчени. Музикалните фенове ще могат да си закупят пропуски за трите жури финала - генералните репетиции, които се провеждат в деня преди двата полуфинала и финал и по време на които гласуват журитата в цяла Европа и Австралия.

Най-скъпи са билетите за големия финал - цели 250 евро. Най-евтините пропуски за шоуто на 16 май са 90 евро. Цените на билетите за всички репетиции са значително по-ниски, като се предлагат такива и за 20 евро. Част от пропуските за конкурса ще бъдат предоставени безплатно на жители на Ротердам с ниски доходи. За тази цел организаторите са отделили 500 места за финала и 1000 за всеки от двата полуфинала.
Двукратна участничка в Евровизия, ТВ водеща и популярен певец ще водят шоуто

Ясни са имената и на тримата водещи, които ще открият двата полуфинала и финала на музикалната надпревара.Това са двукартната участничка в Евровизия за Нидерландия Едсилия Ромпли, ТВ водещата и актриса в мюзикъли Шантал Янцен и популярният певец и водещ Ян Смит.

Едсилия Ромпли добива популярност след като печели холандското предаване за таланти Soundmixshow през 1996 година. През 1998г. представя Нидерландия на Евровизия с песента "Hemel & Aarde" и завършва на 4-то място. През 2007 година отново се завръща на конкурса с песента "On Top Of The World". Певицата има зад гърба си 7 театрални турнета. През 2019 година е водещ на Eurovision in Concert в Амстердам - едно от промоционалните събития съпътстващи конкурса.

Шантал Янцен добива популярност след участия в редица музикални постановки в театъра. Тя е популярна актриса и участва в едни най-обичаните холандски филми. През 2011 приема ново предизвикателство и се мести към частната комерсиална телевизия RTL, където води едни от най-популярните развлекателни предавания в страната - "Холандия търси талант" и "Гласът на Холандия" . Друго значимо постижение на Шантал е, че печели наградата за най-добър телевизионен водещ впечатляващите 5 пъти.

Ян Смит е третият водещ на Евровизия 2020. Той става музикална звезда в Нидерландия още като дете. През 2005 година неговото собствено телевизионно шоу "Gewoon Jan Smit" печели една от най-престижните холандски телевизионни награди "Златен телевизионен пръстен". Той е част от групата "De Toppers" и немската формация "KLUBBB3", които често изнасят големи концерти в Германия, Австрия, Холандия, Белгия и Швейцария.

На 28 януари ще бъде изтеглен жребия, който ще определи в кой от двата полуфинала на Евровизия 2020 ще участва България.