ГДБОП разби нарколаборатория за екстази и амфети
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Декември 2019 13:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ГДБОП разби нарколаборатория за екстази и амфети

/КРОСС/ Служители на териториалния сектор за борба с организираната престъпност в Русе, с участието на техни колеги от секторите в Разград и Бургас, разкриха организирана престъпна група, извършвала престъпления, свързана с наркотици, съобщиха от МВР.

Разследването е предприето в края на ноември на територията на Русе и бургаското село Крушевец. В процеса на работа са документирани производство, доставка и разпространение на наркотични вещества от организираната престъпна група, действала с користна цел. Изяснено е, че групата е „работила"от юни тази година, от когато е и под наблюдение.

В рамките на разследването са установени данни за производство, доставка и разпространяване на екстази и метаамфетамин на хапчета), както и прекурсори за производството им.

За срок от 24 часа са задържани двама мъже от Бургас - на 30 и 33 години, и двама русенци - на 35 и 34 години. При претърсване на 4 обекта, три от които в Русе и един в с. Крушевец, са намерени и иззети около 37 таблетки метамфетамин; общо към 42 грама суха тревна маса марихуана; 5 грама кристалообразно вещество; незаконно притежавана ловна пушка 12-ти калибър и патрони за нея.

Открито е помещение в с. Крушевец и лабораторно оборудване, пригодено за производство на наркотични вещества - метамфетамин, различни видове прекурсори за приготвяне на наркотични вещества; 30 хапчета със съдържание на ефедрин, както и 5 мобилни телефона. На двете места - и в Русе и в с. Крушевец са открити пособия за претегляне и разфасоване на наркотични вещества.

По случая в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство. Разпитани са 7 свидетели. Спрямо трима от задържаните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за доставка и разпространение на наркотични вещества, на двама е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража", а на трети - парична гаранция.