Неочакваният враг на въздуха в дома ви
Секция: Технологии
06 Декември 2019 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Неочакваният враг на въздуха в дома ви

За изненада на всички, един от основните замърсители в дома са така обичаните свещи

/КРОСС/ Навън вали сняг, температурите са минусови, но вие сте на топло у дома, пуснали сте климатика на топло и сте се сгушили с чаша чай в топлия диван. За още повече уют и топлина сте запалили няколко свещи, които ухаят приятно на ябълки и канела. Зимна приказака или... кошмар за въздуха, който дишате?

Свещите, които така обичаме и ползваме за романтика и домашен уют, са един от най-големите замърсители на въздуха във вашия дом. И за да не се налага да се лишаваме от приятното ухание на восък и меката топлина на пламъка, ето няколко решения.

Поддържайте въздуха в дома си чист

С пречиствател за въздух ще постигнете най-добър ефект. Новият LG PuriCare AS60GDWV0 е малък и компактен, подходящ за всяко пространство. Благодарение на въртящата се на 360 градуса глава, той пречиства цялата стая, независимо къде е поставен. С трите си нива на защита, пречиствателят филтрира всякакви вредители на въздуха, включително газовете, които се отделят при горене на свещи.

Винаги подрязвайте фитила

Често фитила на свещите е много дълъг при първоначално запалване, което допринася за отеделяне на повече вредни газове във въздуха. Най-лесно е още при купуване да го срежете до дължина не повече от половин сантиметър. Така той ще гори заедно с восъка и във въздуха ще се отделят по-малко вредни частици.

Ограничете времето за горене

Не дръжте запалените свещи за повече от час. След като ги загасите, ги оставете да изстинат и чак тогава ги палете наново. Това, което ще ви помогне да усетите кога е време за „почивка" на романтиката е и пречиствателят, който постоянно показва нивата на замърсяване, което би ви напомнило, че въздухът се влошава и е време да загасите любимата свещ.

Така ще можете да продължите зимната си приказка без опасения за здравето и в най-доброто ви коледно настроение.