Скумрията – свойства и ползи за здравето
Секция: Здраве
07 Декември 2019 09:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Скумрията – свойства и ползи за здравето

/КРОСС/ Скумрията освен прекрасния си вкус има и много полезни за човешкия организъм свойства. На местата, където тя живее и я ловят, има стотици начини за нейното приготвяне в съчетание с различни продукти.

Малко хора се замислят за ползата, която тази риба има за организма, повечето оценяват само вкусовите ѝ качества. Всеки продукт има химически свойства и действа по определен начин върху организма.

В химическия състав на скумрията има много белтъчини и мазнини, като те са повече в рибата, уловена през зимата в по-северните райони.

Обичайното количество мазнини е 13 грама, което е достатъчно да се определи рибата като мазна. Белтъчините са средно 18 грама и се усвояват тройно по-бързо от белтъчините в говеждото месо.

Скумрията е нискокалорична риба. За да получим дневната дажба калории, трябва да изядем около 700 грама риба, но не бива да забравяме за мазнините в нея.

Скумрията освен прекрасния си вкус има и много полезни за човешкия организъм свойства. На местата, където тя живее и я ловят, има стотици начини за нейното приготвяне в съчетание с различни продукти.

Малко хора се замислят за ползата, която тази риба има за организма, повечето оценяват само вкусовите ѝ качества. Всеки продукт има химически свойства и действа по определен начин върху организма.

В химическия състав на скумрията има много белтъчини и мазнини, като те са повече в рибата, уловена през зимата в по-северните райони.

Обичайното количество мазнини е 13 грама, което е достатъчно да се определи рибата като мазна. Белтъчините са средно 18 грама и се усвояват тройно по-бързо от белтъчините в говеждото месо.

Скумрията е нискокалорична риба. За да получим дневната дажба калории, трябва да изядем около 700 грама риба, но не бива да забравяме за мазнините в нея.

Скумрията освен прекрасния си вкус има и много полезни за човешкия организъм свойства. На местата, където тя живее и я ловят, има стотици начини за нейното приготвяне в съчетание с различни продукти.

Малко хора се замислят за ползата, която тази риба има за организма, повечето оценяват само вкусовите ѝ качества. Всеки продукт има химически свойства и действа по определен начин върху организма.

В химическия състав на скумрията има много белтъчини и мазнини, като те са повече в рибата, уловена през зимата в по-северните райони.

Обичайното количество мазнини е 13 грама, което е достатъчно да се определи рибата като мазна. Белтъчините са средно 18 грама и се усвояват тройно по-бързо от белтъчините в говеждото месо.

Скумрията е нискокалорична риба. За да получим дневната дажба калории, трябва да изядем около 700 грама риба, но не бива да забравяме за мазнините в нея.