Джошуа си върна своето след съдийско решение в пустинята
Секция: СПОРТ
08 Декември 2019 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джошуа си върна своето след съдийско решение в пустинята

/КРОСС/ Антъни Джошуа отново е световен шампион по бокс в тежка категория.

Британецът спечели реванша срещу Анди Руис и си върна титлите, които загуби през юни. Мачът в Саудитска Арабия, очакван като Битката в пустинята и бой №1 на годината, не бе супер зрелище, но оправда очакванията като боксово надиграване и интрига.

Победата дойде след единодушно съдийско решение в полза на Джошуа, който напълно я заслужи с по-убедително представяне.

Той избра доста по-различна тактика от предишния мач. Ей Джей използва своето ръстово предимство, като рядко доближаваше съперника и се движеше много и непрестанно по ринга.

Британеецът се боксира умно, нанасяше отлични удари и почти не получи такива, което му донесе победата. 

Мачът в Саудитска Арабия определено отстъпваше на този през юни, но пък това не бе и толкова изненадващо. От гледна точка на Антъни Джошуа целта оправда средствата, а почестите отново са в него.

Първият рунд определено премина под диктовката на Джошуа, който пласира няколко отлични удара. Британецът дори отвори аркада на своя противник с чудесен ляв прав.

Аркадата обаче бе точно в края на веждата на Руис и кръвта не пречеше на зрението му, а екипът му се справи отлично със закърпването след рунда.

Във втория обаче Руис отвърна по отличен начин, като също пусна кръв на съперника. Два светкавични удара с лявата ръка отвориха лека аркада и на Джошуа.

В този рунд определено американецът с мексикански корени имаше предимство.

Последваха няколко по-спокойни рунда, в които нямаше такива размени на удари.

В тях обаче Джошуа имаше значително предимство и пласираше добри крошета в главата на Руис.

Единственото, на което разчиташе защитаващият титлата си боксьор, бе да вкара Джошуа край въжетата, където да нанесе бърза серия от удари. Точните попадения обаче бяха малко и от двете страни.

Ситуацията се раздвижи в осмия рунд, когато Анди Руис взе предимство и нанесе няколко доста сериозни удара по Джошуа.

Британецът не му остана длъжен в деветия, когато отвърна подобаващо. Този рунд бе един от най-зрелищните в целия мач.

Заключителните рундове бяха изиграни доста умно от Джошуа, който не рискуваше, а отлично се отбраняваше, знаейки, че има предимство. Танцуваше по ринга с огромна лекота и показа енергия и работа с крака, нетипични за тежката категория.

Така протекоха последните три рунда, въпреки че Руис в 12-ия опита да атакува, но килограмите и умората си казаха думата. Живец в него вече нямаше.

Джошуа и Руис показаха уважение един към друг в края на мача, а реферите логично отсъдиха победа на британеца, който си върна своите пояси.