Филип Попов: Подкрепям кандидатурата на Цацаров за шеф на КПКОНПИ
Секция: ПОЛИТИКА
08 Декември 2019 08:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Филип Попов: Подкрепям кандидатурата на Цацаров за шеф на КПКОНПИ

/КРОСС/ Към настоящия момент нямаме решение относно изборът на Сотир Цацров за шеф на КПКОНПИ. Това съобщи Филип Попов - секретар на ПГ на "БСП за България" в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" на Канал 3.

"За мен той като юрист и главен прокурор е много добър и е силна кандидатура. Самият модел обаче опорочава цялата прокуратура. Аз лично бих подкрепил Цацаров за шеф на КПКОНПИ. Трябва да има промени в конституцията, за да има промяна за прокурорите", каза Попов във връзка с предложението на премиера за разкриване на ново звено - независим прокурор, който да разследва и да не докладва на главния прокурор. 

"Ние инициирахме разговора за субсидията, направихме своите разчети и бяхме за намаляването ѝ, но не и пълна отмяна, съобщи Попов.

"Искаме преизчисляване на всички пенсии, през 2007 г успяхме да го направим, от тогава не са преизчислявани. Държим минималната пенсия да бъде 300 евро, животът поскъпва, пенсиите - не. Макрон например предлага 1000 евро минимална пенсия в момента", допълни той.