Това е цветът на 2020 година!
Секция: ЛЮБОПИТНО
08 Декември 2019 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Това е цветът на 2020 година!

/КРОСС/ След по-малко от месец навлизаме в годината на Металния Плъх, но кой ще бъде най-актуалният цвят за следващите 12 месеца?

The Pantone Color System е най-голямата система за комбиниране на цветове в света. Още с началото ѝ през 1963 г. компанията бързо се превръща в най-лесния и бърз начин да бъде разрешен някакъв цветови проблем.

Базата данни на Pantone разполага с абсолютно всички нюанси на различните цветове, които имат своя конкретен номер и правят работата по класификацията, съчетанието и избора, много по-лесна, отколкото някога е била. Вече повече от 40 години екипът на компанията подбира и цвета, който се предполага, че ще доминира през следващите 12 месеца.  

През 2020 най-актуалният цвят ще бъде...

КЛАСИЧЕСКО СИНЬО 

...или иначе казано, "honest", както е записано в официалното изявление на фирмата, което продължава: "заложено е в психиката ни като успокояващ цвят.

Цвят, който свързваме с чистотата на небето".

Ако трябва да бъдем съвсем конкретни, 2020-а ще бъде подвластна на нюанс №PANTONE 19-4052, който можем да преведем като "класическо синьо". Това е нюанс, който предлага спокойствие във време, когато около нас е пълен хаос. С други думи, идеален не само за модните ни решения през новата година, но и за всеки един ъгъл от дома с началото на новото десетилетие.