Радослав Янков зае четвърто място в Русия
Секция: СПОРТ
08 Декември 2019 16:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радослав Янков зае четвърто място в Русия

/КРОСС/ Във втория си старт за Световната купа по сноуборд Радослав Янков записа отличен резултат. Българинът зае четвъртото място в Баной (Русия) в паралелния гигантски слалом, съобщиха от БФСки.

В квалификациите Янков бе 14-и и на осминафинала излезе срещу световния шампион Дмитрий Логинов от Русия. Независимо, че кара по по-слабото синьо трасе Радо спечели и продължи на четвъртфиналите. Там срещу него застана Александър Пайер от Австрия. Този път по синьото трасе Янков също бе безапелационен и надви с 0,13 секунди съперника си.

На полуфинала срещу него застана Марко Феличети (Италия). Асът ни и този път кара по червеното трасе и само 0,19 сек не му стигнаха да е на финал.
За мястото на подиума Радо трябваше да кара срещу 4-кратния световен шампион Бенямин Карл (Австрия), като този път обаче той можеше да избира трасе. По синьото Янков стартира перфектно, но 2 неравности му попречиха да мине по най-добрата линия до финала и така остана четвърти в крайното класиране. Победител стана Роналд Фишналер.
За последно Радо бе в топ 4 преди 2 сезона, когато бе финалист в единия от стартовете в Банско.
"Много съм радостен от този успех. Проведохме отличен лагер преди този старт в Швеция. Целта ни е да съхраним спортната му форма през целия сезон. Радо е готов за един дълъг и изтощителен сезон, коментира неговия треньор Георги Атанасов - Джоко, който коментира състезанието от студиото на БНТ. Джоко не пътува с Радо за Русия, защото му на 3 декември му се роди втората дъщеря Лора.