Предстоящи събития в страната на 9 декември
Секция: Предстоящи събития
09 Декември 2019 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 9 декември

/КРОСС/ *** София

От 09.00 часа в зала „Голям колегиум“ на Министерство на земеделието, храните и горите ще бъде даден старт на благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов „Посади надежда”. На събитието ще присъстват министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, българският еврокомисар по „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“ и заместникпредседател на ЕНП Мария Габриел, основателят на фондация "Искам бебе" Радина Велчева и председателят на Сдружение „Аутизъм Днес“ Владислава Цолова.

От 09.30 часа в Конгресен център „Глобус“, зала „Европа“, в сградата на КНСБ ще се проведе заключителен форум по проект „Активно гражданско участие за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България“.

От 10.00 часа в заседателна зала 1 на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе лекция на официална делегация на Администрацията по традиционна китайска медицина на провинция Джангши (Jiangxi Provincial Administration of Traditional Chinese Medicine).

От 10.00 часа в Мраморното фоайе на НДК ще започне седмият Софийски международен литературен фестивал.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА на бул. „Цариградско шосе“ 49 ще се проведе пресконференция на тема „Почтеност в изборния процес и доверие на младите хора в политиката“.

От 11.00 часа във фоайето в Сатиричния театър ще се състои поклонението пред голямата българска актриса Стоянка Мутафова.

От 13.00 часа в Дома на Европа на ул. „Георги С. Раковски“ 124 ще се проведе дискусия на тема „Корпоративна прозрачност“ по повод Международния ден за борба с корупцията.

От 13.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев инициира среща с представители на Централната избирателна комисия, на отговорните институциите за провеждането и организацията на местните избори тази година, както и анализатори на изборния процес.

От 14.00 часа в зала „Договори“ на Министерството на външните работи ще се състои церемония по валидиране на юбилейна пощенска картичка по повод три годишнини от развитието на дипломатическите отношения между България и Япония. Изданието е посветено на 110 години от началото на контактите между двете държави, 80 години от установяването на дипломатически отношения и 60 години от тяхното възстановяване.

От 16.00 часа в Литературен клуб „Перото” ще се състои среща с украинските писатели Остап Сливински и Христя Венгринюк. Те ще разкажат за най-новите насоки в литературата, за промените в културния живот в Украйна след 2014 година, ще представят развитието на книгоиздаването.

От 17.00 часа в Централното фоайе на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще бъде открита фотоизложбата „История на Българската полярна база „Св. Климент Охридски”.

От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото” ще бъде представена книгата „Преобърнати животи” на Рандал Бейкър.

От 18.30 часа в Клуб 1 на НДК ще бъде представена книгата „Забранената книга за фокуси. Тайните на 51 фокуса”.

От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои концерт на Лили Иванова.

*** Бургас

От 10.00 до 16.00 часа в СБАЛПФЗ-Бургас ще се проведе инициативата „Седмица на отворени врати” за скрининг на риска за туберкулоза. От 11.00 часа до 15.00 часа ще се провеждат консултации.

*** Варна

От 09.00 часа ще се състои откриване на реконструираното СУ „Димчо Дебелянов“ на ул. „Русе“ 2.

От 11.00 часа ще се състои откриване на реконструираното ОУ „Константин Арабаджиев“ - филиална сграда на ул. „Хараламби Ангелов“ 13.

От 13.00 часа в ж.к. „Вл. Варненчик“ до бл.309 ще се състои откриване на реконструираната ДГ №41 „Първи юни”.

От 15.00 часа ще се състои откриване на реконструираното Първо Основно училище в ж.к. „Владислав Варненчик“.

От 15.00 часа в библиотеката на училище „А. С. Пушкин“ ще се проведе среща на ученици с авторa на книгата „Приятелят на Дядо Коледа“ Мария Пеева.

От 17.00 часа ще се състои откриване на реконструираното Основно учи¬лище „Стефан Караджа“ на ул. „Братя Бъкстон“ 11.

*** Видин

От 17.00 часа на площад „Бдинци“ кметът на Общината д-р Цветан Ценков ще включи светлините на коледната елха и ще отправи поздрав към гражданите и гостите на града.

*** Добрич

От 10.30 часа в Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ – Добрич ще се състои откриване на Франкофонски център.

От 15.00 часа в Художествена галерия – Добрич ще започне празнична работилница с ученици от СУ „Л. Каравелов“ и ОУ „Христо Смирненски“ на тема „Коледна приказка“. Тя ще продължи до 12 декември.

От 17.00 часа на пл. „Свобода“ ще се проведе детско тържество за запалване светлините на коледната елха под надслов „Да посрещнем Дядо Коледа“.

*** Каблешково

От 15.00 часа на площада пред Народно читалище „Атанас Манчев 1920″ ще се проведат коледни работилници под надслов „Сръчковци на Коледа”.

*** Кърджали

От 10.00 часа в пневмофтизиатрично отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” ще започне кампания за скрининг за риск от туберкулоза, която ще продължи до 13 декември.

*** Пловдив

От 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа дело, образувано по протест на Окръжна прокуратура – Хасково и по жалби от подсъдимите срещу присъда на Окръжен съд – Хасково. Присъдата, която се обжалва, е срещу мъж, обвинен за контрабанда на 103 килограма хероин през ГКПП „Капитан Андреево“.

От 10.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа дело по жалба на двама подсъдими, обвинени за източване на парични средства от чужда банкова карта.

*** Стара Загора

От 10.30 часа в зала 415 на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ ще се проведе пресконференция за проектите „Трансформации на четенето“, „Иновативно и интерактивно за Гео Милев“ и „Далеч ще стигнем, ако го направим“, с които Клуб „Отворено общество“ посреща Новата 2020 година.

От 19.00 часа в Кукления театър ще се състои коледен благотворителен концерт с участието на ученици от класовете по поп и джаз пеене и китара на НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора.

От 19.00 часа в Драматичния театър ще бъде представена постановката „Мерак“ по Николай Хайтов.

От 19.00 часа в Оперния театър ще се проведе церемония по връчване на годишните награди „Добрият самарянин 2019“.

*** Шумен

От 14.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областния съвет за развитие.

От 14.00 часа в зала 203 на Общината ще се проведе Консултативен съвет.