Над 100 участници в Софийския международен литературен фестивал
Секция: КУЛТУРА
09 Декември 2019 08:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 100 участници в Софийския международен литературен фестивал

/КРОСС/ Седмата година на Софийския международен литературен фестивал се очертава като най-мащабното издание до момента с най-интензивна програма, която включва над 100 участници и близо 50 събития. Тази година фестивалът ще има допълнителен ден в програмата си и ще се проведе в общо седем дни - от 9 до 15 декември. 

Международната програма на литературния форум все повече се разширява. Тазгодишното издание ще представи многообразието на френскоезичната литература. Гости на фестивала ще бъдат едни от влиятелните и значими автори, пишещи на френски език.

В първите два дни ще се състои Международната конференция "Да пишеш на френски", организирана от Международната организация на франкофонията.

За първа година ще се проведе панелът "Разговори за бъдещето", който е разположен в широката тематична рамка между киберпънка, бъдещето на книгата, шрифта и илюстрацията, трансхуманизацията, видеоигрите, мъдростта на малките общности и всекидневните ритуали, които създават нашето "утре".

За първи път ще бъде включен и разговор за публицистиката, с който ще се постави началото на интегриране на нехудожествена литература във фестивалната програма. 

Основната сцена на форума отново ще бъде в Мраморното фоайе в НДК, но събития от програмата ще се провеждат още в СУ "Св. Климент Охридски", Fox Book Cafe, ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, и в литературния клуб "Перото".