Ново проучване показва, че британците, предпочитащи да останат в Евросъюза, са повече от всякога
Секция: СВЯТ
09 Декември 2019 09:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ново проучване показва, че британците, предпочитащи да останат в Евросъюза, са повече от всякога

/КРОСС/ Британците, които предпочитат да останат в Евросъюза, са повече от всякога, но твърдите привърженици на Брекзит са на път да спечелят парламентарните избори в четвъртък. Това показва проучване на агенция Би Ем Джи за вестник "Индипендънт".

Консерваторите на премиера Борис Джонсън, които обещават да изведат Великобритания от Евросъюза най-късно през януари, имат подкрепата на 41 на сто от избирателите, сочи Би Ем Джи.

Преднината им пред следващите ги лейбъристи се увеличава на 9 процентни пункта, а според други социологически агенции на Острова - дори на повече. 

Според Би Ем Джи обаче лейбъристите могат да привлекат още гласоподаватели с обещанието си за втори референдум за Брекзит - главно за сметка на проевропейските либералдемократи. Защото 55 на сто от гласоподавателите са против Брекзит.

 

Другият шанс за привържениците на Евросъюза е да гласуват тактически в някои оспорвани избирателни райони и така да лишат Борис Джонсън от мнозинство в следващата Камара на представителите.

Анкетите показват, че около 40 на сто от привържениците на Лейбъристката партия и толкова от либералдемократите могат да подкрепят партията с повече шанс да победи кандидата на консерваторите.