Кой спечели туристическите оскари?
Секция: Туризъм
10 Декември 2019 09:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кой спечели туристическите оскари?

/КРОСС/ "Етихад" е най-добрата авиокомпания в света за 2019 г., водеща туристическа дестинация е Португалия, най-добър приключенски туризъм се предлага в Чили, а най-добрата дестинация за бизнес - пътувания е Дубай. Това са част от наградените в отделните категории на световните награди за туризъм.

Най-добрите туристически брандове бяха отличениа 26-ти път на церемония с домакин Оман. Учредени през 1993 г. "туристическите оскари" обединяват мненията на утвърдени експерти в туристическата индустрия в общо 100 направления. Наградите се раздават на три нива - за конкретна държава, за регион и в световен мащаб.

Най-доброто летище е "Чанги" в Сингапур, най-добрата плажна дестинация са Малдивите, най-добрият град за посещение е Москва, най-интересна културна програма очаква гостите на Перу (Мачу Пикчу взе наградата и за водеща туристическа забележителност), а в Ямайка най-добре се е почивало семейно.

Сред нискотарифните авиокомпании наградата получи AirAsia, най-луксозният хотел в света е Peninsula Paris, а най-романтичното място на света е остров Мавриций.

В списъка на наградените прави впечатление все по-силното присъствие на Виетнам. Страната е обявена за най-добрата в света дестинация със запазено култуно-историческо наследство.

Виетнамски компании взимат награди в петнайсетина категории. В страната са най-доброто в света ново летище (Ван Дон), водещата културна туристическа атракция (Sun World Fansipan Legend), дизайнерски хотел (Hotel de la Coupole MGallery by Sofitel), хотел с изискана кухня (La Maison 1888 @ InterContinental DanangSun Peninsula Resort), луксозен курорт за сватбени тържества (JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay) и т. н.

Пълния списък наградени дестинации, курорти, хотели и компании за тгуристически услуги вижте тук.