Още 6 осминафиналисти в Шампионската лига ще станат ясни днес
Секция: СПОРТ
10 Декември 2019 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още 6 осминафиналисти в Шампионската лига ще станат ясни днес

/КРОСС/ Тази вечер ще се изиграят последните двубои в груповата фаза на Шампионската лига в групи "Е", "F", "G" и "H".  Ще станат известни имената на още шест отбора, които ще се класират на осминафиналите в турнира.

В група "Е" три състава са с възможности за класиране напред - Ливърпул, Наполи и РБ Залцбург. Австрийците приемат европейските шампиони в решаващ сблъсък.

Домакините се нуждаят от победа, за да стигнат до 1/8-финала. За англичаните обаче и равенството е достатъчно, а дори и загуба може да ги класира, ако в другия мач Наполи загуби от Генк. В същото време неаполитанците ще си гарантират излизане от групата дори и с равенство. Белгийците не се борят за нищо и със сигурност ще завършат на последното място.

В група "F" нещата са по-прости. Барселона е победител в групата и се класира напред. За второто място ще спорят Интер и Борусия (Дортмунд).

"Нерадзурите" със сигурност ще стигнат до 1/8-финала, ако победят каталунците тази вечер. При равенство или загуба, ще трябва да се надяват дортмундци да не постигнат по-добър резултат срещу Славия (Прага).

В група "G" РБ Лайпциг е сигурен осминафиналист и днес ще играе единствено, за да си гарантира първото място в крайното класиране. За другото място, даващо право на участие в следващата фаза, ще спорят Лион и Зенит, които са с равни точки. Французите ще трябва да търсят почти задължителна победа. Равенството също може да свърши работа на "Хлапетата", но само ако в другия мач Зенит загуби от Бенфика. В противен случай руснаците ще се класират за следващата фаза.

Сложна е ситуацията и в група "Н". И там три отбора имат шансове за осминафиналите - Аякс, Челси и Валенсия. Холандците и испанците се изправят един срещу друг, като на "Йохан Кройф Арина" домакините се нуждаят само от равенство, за да се класират. В същото време "прилепите" трябва да търсят победата, но реално и при загуба ще имат шанс, ако в другия мач Челси отстъпи на Лил. За англичаните пък само победата им дава 100% гаранция, че ще продължат в следващата фаза. При равенство ще трябва да се надяват Валенсия да загуби.

Шампионска лига, VI кръг:

От 19:55 часа:

Група "Е"
Наполи - Генк
РБ Залцбург - Ливърпул

От 22:00 часа

Група "F"
Интер - Барселона
Борусия (Д) - Славия (Пр)

Група "G"
Лион - РБ Лайпциг
Бенфика - Зенит

Група "Н"
Челси - Лил
Аякс – Валенсия.