Бездомният Дядо Коледа на Банкси стана хит в Инстаграм
Секция: Шоубизнес
11 Декември 2019 08:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бездомният Дядо Коледа на Банкси стана хит в Инстаграм

/КРОСС/ Стенна рисунка на анонимния британски стрийт художник Банкси на бездомник, лежащ на пейка, теглена от два елена на Дядо Коледа, стана хит в Инстаграм, предаде Ройтерс.

Видеото на инсталацията с жив бездомник, полегнал на пейка с всичките си притежания, привързана към нарисувани на стената в бяло коледни елени, се появи в английския град Бирмингам през уикенда. Композицията бе гледана от близо три милиона потребители.

Проблемът с бездомниците става все по-остър в страната, отбелязва агенцията. Миналата година 726 души без покрив над главата починаха в Англия е Уелс. Това означава по два смъртни случая всеки ден.

"Бог да пази Бирмингам", написа Банкси на страницата си в Инстаграм. "За 20-те минути, през които заснехме бездомника Райън, случайни минувачи му предложиха топла напитка, шоколад и запалка, без да е молил за нищо", сподели художникът.

Роденият в Бристол Банкси, който държи в тайна своята самоличност, е известен със своите политически и социално ангажирани графити. Рисунките му се появяваха ненадейно по стените в най-различни краища на света