Прокуратурата разследва случая на дете с тежки изгаряния, което пропадна в дупка с гореща вода във Велинград
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Декември 2019 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокуратурата разследва случая на дете с тежки изгаряния, което пропадна в дупка с гореща вода във Велинград

/КРОСС/ Прокуратурата започна разследване по случая, при който дете получи тежки изгаряния, след като пропадна в дупка с гореща вода във Велинград. От тръбата е извирала вода с температура 90 градуса. Вчера момиченцето беше настанено в болница с тежки изгаряния, претърпяло е операция. Инцидентът е станал до извор „Мезинка". Момичето е пропаднало, докато се е разхождало с приятели.

Очевидец на инцидента посочи, че явно почвата е пропаднала и детето се е озовало в капан. Краченцето му пропадна на дълбочина 60-70 см - уплах, болки, доста плачеше и беше много изплашено. Предполагам, че другарчетата са му помогнали да си извади крака от дупката, каза Николай Димитров. Веднага след инцидента мястото е било обезопасено, а дупката е затрупана с дървени пелети, обясни кметът на Велинград Костадин Коев. По думите му никой от жителите в района не е подал сигнал за авария и изтичане не вода. Той отрече твърденията, че е имало изкоп около извора, както и че капаците на бетонните шахти са липсвали. Кметът заяви, че е назначена проверка по случая, а резултати се очакват до два дни.

Тук има тръби на хотели, частни обекти, обществените чешми, училището, читалището и църквата. Оградата в момента е временна, за да предотвратим следващи инциденти - ще направим по-солидно заграждение, посочи Коев и допълни, че Община Велинград ще отпусне пари за лечението на детето.