БАБХ започва засилени проверки на заведенията преди празниците
Секция: ИКОНОМИКА
11 Декември 2019 09:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БАБХ започва засилени проверки на заведенията преди празниците

/КРОСС/ Агенцията по безопасност на храните в Благоевград започва засилени проверки на заведенията и временните търговски обекти в зимния курорт Банско във връзка с откриването на зимния сезон. Освен заведенията в курорта ще се проверяват и местата за хранене в останалите градове преди коледните и новогодишните. Всички обекти, които предлагат изхранване на своите клиенти ще бъдат проверени от БАБХ. С всяка изминала година търговците, които правят компромис с качеството на храните, са все по-малко. По-малко са и тези, които допускат нередности, при етикитирането на храните, които използват.

Д-р Калина Милушева от Агенцията по безопасност на храните - Благоевград коментира, че ще има и дежурни инспектори в празничните дни. Така беше и миналата седмица във връзка с Никулден, така беше и събота и неделя във връзка със студентския празник. Следи се за документите, с които са приети произхода на храните и суровините. Следи се за срока на годност и режимите на съхранение. Този, който решава да направи компромис с нещо, си понася последствията след това, каза още д-р Милушева.

Сашка Десподова, която е готвач, коментира, че готвят гарантирано с пресни продукти, защото им доставят всеки ден доставчиците на месо със специални превози, с карти. Не правим предварителна заготовка. Правим всичко за деня. Гаранцията е голяма, каза още Десподова.