Заводът на "Тесла" в Германия ще произвежда 500 хиляди електромобила годишно
Секция: Автомобили
11 Декември 2019 17:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заводът на "Тесла" в Германия ще произвежда 500 хиляди електромобила годишно

/КРОСС/ Американският производител на електрически автомобили "Тесла" (Tesla) планира да произвежда по 500 000 електромобили годишно в новата си фабрика, разположена на 140 км от немската столица Берлин, близо до Бранденбург.

Германските медии съобщиха в сряда, позовавайки се на планови документи за изграждането на предприятието, че "Тесла" ще инвестира около 4 милиарда евро в завода и ще наеме около 10 000 души персонал. Строителството на фабриката трябва да започне през 2020 година.

Главният изпълнителен директор на американската компания Илон Мъск заяви по-рано, че е избрана Германия пред Великобритания заради Брекзит, и че площадката с размерите на 420 футболни площадки ще бъде използвана за изграждането на електрически автомобили на Tesla от моделите Model 3 и Model Y.

Илон Мъск посочи: "Всички знаят, че немският инженеринг е изключителен и това е част от причината да разположим нашия завод Gigafactory Europe в Германия", добавяйки, че компанията Tesla също така ще създаде и инженерно-конструктивен център в Берлин.