„Замръзналото кралство 2“ мина всички рекорди у нас
Секция: Шоубизнес
11 Декември 2019 13:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Замръзналото кралство 2“ мина всички рекорди у нас

/КРОСС/ В третата седмица от премиерата си у нас "Замръзналото кралство 2" продължава да е най-гледаният филм, сочат обобщените данни от киносалоните. Продължавайки да е на двойното по-голямо "разстояние" от следващия филм по зрителски интерес, историята за преодоляването на надвисналата над Арендел магия, е гледана вече от 156 686 зрители и има 1 568 053 лева приходи.

На втора позиция е българският "Диви и щастливи" на режисьора Мартин Макариев. Историята на две приятелки, една от които е подлъгана да намери бързо пари за любовник от Варна, който "спасява" болен роднина е вече десет дни на екран и за това време е видяна от 41 971 зрители и има 396 883 лева приходи.

Трето място е за първата премиера от миналия петък - анимацията "Пазителите на Арктика". Разказът за лисунгера Суифти, който се сблъска с морза Валрус - обладан от желание да разтопи леда на полюсите и да залее земната повърхност, е гледан от 5 854 зрители и има 51 492 лева приходи за първите три дни у нас.

Друг български филм - "Доза щастие", е на четвърто място в топ 10. За петте седмици на екраните, историята, базирана на автобиографията на Весела Тотева, е гледана от 79 331 зрители и има 639 244 лева приходи.

На пето място е втората премиера от миналия уикенд - "Болка и величие" на режисьора Педро Алмодовар, базиран по мотиви от филма "Осем и половина" на Ф. Фелини от 1963 година. Филмът с Пенелопе Крус и Антонио Бандерас в главните роли е гледан от общо 6 897 зрители и има 72 731 лева приходи от премиерния си уикенд и от "Киномания 2019".
Шеста позиция е за "Пълно ускорение" - историята на първия спортен модел на "Форд" "GT40". Съревнованието между американската компания и италианската "Ферари" през погледа на Кен Майлс и Кен Шелби, в ролите на които са Крисчън Бейл и Мат Деймън, е гледано вече от 36 580 зрители и има 368 634 лева приходи за месец на екраните у нас.

Седмо място е за филма на Уди Алън "Един дъждовен ден в Ню Йорк". Случващото се в един уикенд на двама колежани - Гетсби и Ашли - първият стремящ се да избегне среща с родителите си, а втората стремяща се да се впише бързо във филмовия свят с цената на всичко, е гледано от общо 18 560 зрители и има 183 703 лева приходи за трите седмици у нас.

Осма позиция сред най-гледаните филми заема анимацията "Семейство Адамс". Новите приключения на познатите герои от комиксовата анимация от 60-те години на миналия век, които този път стават съседи на нов град, изпълнен с много нормални човеци, вече са гледани от 48 473 зрители и имат 494 026 лева приходи за месец и половина на екраните у нас.

На девето място е романтичната драма "Последната Коледа". Изпълненият с песни на "Wamp!" и на Джордж Майкъл филм, чието име е по една от тези песни, е вече месец на екраните у нас и за това време са го видели 19 828 зрители и има 190 185 лева приходи.

Десето място е за "Господарка на злото 2" с Анджелина Джоли в главната роля, продължение на филма от 2014 година. Историята за това как Злодеида и Диавал стават добрата страна, а кралица Ингрит - злата, докато Аврора и Филип планират сватбата си, е вече втори месец на екраните у нас и е гледана от 140 733 зрители и има 1 461 240 лева приходи от билетите им.

Извън първите десет са останалите две премиери от миналия петък. Драмата "Славни времена" за това как чрез платена услуга можеш да оживиш който и да е момент от живота си е гледана от 939 зрители и има 9 216 лева приходи. Британско-полско-украинският "Мистър Джоунс" за Гарет Джоунс, който разкрива Гладомора в Украйна през 30-те години на миналия век и който вдъхновява Джордж Оруел за написването на "Фермата за животни", е гледан от 728 зрители и има 6 262 лева приходи.