Деца от "Българската Коледа" заедно с президента и съпругата му украсиха елхата на "Дондуков" 2
Секция: ПОЛИТИКА
11 Декември 2019 13:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деца от "Българската Коледа" заедно с президента и съпругата му украсиха елхата на "Дондуков" 2

/КРОСС/ Наближава Коледа, а всички знаете какво е тя - най-вълшебният и красив празник. Коледа ни зарежда с много доброта, дава ни много вяра и надежда. Това каза президентът Румен Радев на предколедното тържество на "Дондуков" 2, където той, заедно със съпругата му Десислава Радева и деца, подпомогнати от благотворителната инициатива "Българската Коледа", украсиха коледната елха.
По традиция президентът кани десетки деца и техните родители за украсяването на празничното дърво.
Хубаво е в тези дни да си напомняме, че най-важното е да бъдем заедно на празниците, и не само тогава - най-важното е да се подкрепяме. Всеки един от нас има нужда да усети тази подкрепа в труден момент, да усети усмивка, добра дума, протегната ръка. Всички тези рисунки, които вие днес рисувате, всички играчки, които сглобявате, всяка песен, която днес сте изпели и още ще чуем, е част от коледното вълшебство. Вие сте вълшебниците на нашия празник, и безкрайно се радваме, че сте тук, каза президентът на децата.
Нека във всичко, което правите, да влагате доверие към вашите близки, родители, приятели, а те са много и ние сме част от тях, каза президентът Румен Радев и пожела щастливи и много весели коледни и новогодишни празници. Продължавайте да гледате към света все така усмихнати и добри, да давате надежда и вяра на нас, че светът е по-добър, добави Радев.
На тържеството днес децата изработваха коледна украса, украсяваха коледни сладки, писаха писма до Дядо Коледа, а за доброто настроение се погрижиха децата от танцовия ансамбъл "Пламъче" и от 144-о СУ "Народни будители", които също се включиха в украсяването на елхата.
В края на ноември президентът Румен Радев обяви във Варна началото на 17-о издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа", която е под патронажа на държавния глава в подкрепа на болни деца. Темата на настоящата кампания е "Да дарим бъдеще на болните деца" като основната цел ще бъде осигуряването на високотехнологична апаратура за диагностика и лечение.