Дубай е наводнен, няма пострадали българи
Секция: СВЯТ
11 Декември 2019 19:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дубай е наводнен, няма пострадали българи

/КРОСС/ Няма данни за пострадали български граждани при наводнението в Дубай, Обединени арабски емирства. Няма риск за живота и здравето на гражданите, както и необходимост от евакуация, съобщи пресцентърът на МВнР.

Пътната обстановка в града е сложна. В района на летище Дубай (DXB) има задръствания заради отводнителната дейност. Към момента обстановката на летището е нормализирана, като има минимални закъснения в графика на полетите.

От МВнР препоръчват на пътуващите от летище Дубай да се информират за актуалната обстановка от официалната му интернет страница: http://www.dubaiairports.ae
Също така препоръчваме пътуващите да се явяват за чекиране по-рано от обичайните 2 часа. Няма данни за отложени полети от и до София, посочват от МВнР.

Информират още, че генералното консулство на България в Дубай работи и е готово да окаже съдействие на бедстващи български граждани. При необходимост от помощ, сънародниците ни могат да се свържат с генералното консулство на следните телефони: +971 43 442 419, +971 43 442 341.