Предстоящи събития на 12 декември
Секция: Предстоящи събития
12 Декември 2019 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 12 декември

/КРОСС/София.
От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски" ще се състои церемонията по официалното посрещане на Великия магистър в България. Фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето ще положи венец пред паметника на Незнайния войн.

***
София.
От 10.30 часа президентът и Великият магистър ще проведат среща „на четири очи" на „Дондуков" 2, след което ще започнат пленарните разговори на официалните делегации.

***
София.
От 11.10 часа, в Гербовата зала, ще бъде валидирана илюстрована пощенска карта по повод 25 години от установяването на дипломатически отношения между България и Суверенния Малтийски орден.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
Брюксел.
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет.

***
София.
От 09.00 часа в сградата на Български червен кръст, ще се проведе международна конференция: „Перспективи на младите роми в България".

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ще се проведе заседание.

***
София.
От 11.00 часа в Гранитната зала на Министерски съвет ще се проведе Национален съвет по тристранно сътрудничество.

***
София.
От 09.30 часа - 14 състав на Софийски градски съд, ще гледа дело НОХД № 2623/19 срещу Снежана Стоенчева и Парскева Бърнева, обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери от дом за възрастни хора в Княжево.

***
София.
От 09.30 часа в зала „София" на хотел „Централ", ще бъде представена презентация по проект: „Технологични, обучителни и организационни средства за изпълнение на разработени вътрешни правила и политики за ползване на информационните ресурси в органите на изпълнителната власт в сектор „Правосъдие", в съответствие със ЗЕУ, НОИОСИС и съобразно залегналите правила и стандарти в Стратегията за развитие на електронното управление в Република България 2014-2020 и Пътната карта за нейното изпълнение".

***
София.
От 10.00 часа в зала „Средец", хотел „Балкан" ще се проведе конференция на тема: "Отворените данни - предизвикателства и възможности за развитие".

***
София.
От 11:00 часа, в двора на НХА на ул. „Шипка" №1, студенти, служители и преподаватели с мълчалив протест ще изразят гражданската си позиция.

***
София.
От 11.30 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще разговаря с Великия магистър на Суверенния Малтийски орден Джакомо Далла Торе дел Темпио ди Сангуинето

***
София.
От 13:00 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети Националния институт по метеорология и хидрология и заедно с учениците от 159-то ОУ "Васил Левски" ще участва в изготвянето на прогнозата за времето.

***
София.
От 13.00 часа в Националния политехнически музей, ще се състои церемония за връчване на сертификати за стипендии на Фондация „ЕВРИКА" на студенти и ученици с изявени способности в науката и техниката.

***
София.
От 13:30 часа в НСА ще се проведе церемонията „Спортист на годината на НСА`2019" и откриване на фотоизложба "Моменти на слава", съвместно с посолството на Република Корея в България.

***
София.
От 15.30 часа в хотел „Рамада" вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на събранието по случай 30-годишнината на Съюза на инвалидите в България.

***
София.
От 16:00 часа в Кръгла зала на Националния исторически музей ще бъде открита изложба „Древни находки. Нови открития. Археологически сезон 2019".

***
София.
От 17:00 часа в зала „София", Интерпред, ще се проведе тържествено честване „50 години висше образование по компютърни системи и софтуерни технологии в България".

***
София.
От 18.00 часа в сградата на Съдебната палата, Президентът Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината на Софийския градски съд.

***
София.
От 18.00 часа в Националния дворец на културата вицепрезидентът ще присъства на представянето на книгата на младия журналист Надежда Динева „Орденът на скорпионите".

***
София.
От 19:00 часа в камерна зала на Младежкия театър, ще бъде представен сборникът „Шега".

***
Бургас

От 10 до 17.30 часа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания към Сдружение "Социален център Бургас" ще се проведе ден на отворените врати.

***
Бургас
От 17.30 часа в Културен център "Морско казино" ще се проведе коледен концерт на децата и учениците от школите по английски език към Центъра за подкрепа и личностно развитие - Бургас.

***
Бургас
От 19.00 часа във вътрешната сцена на Народно читалище „Просвета 1888" в Поморие ще бъде отправен коледно-новогодишен поздрав от Театър „Поморие" с излъчване на запис от постановката „Ало, ало, Анхиало".

***
Варна.
От 11.00 часа в Щаба на Военноморските сили ще се проведе благотворителен коледен базар.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала „Аула" на Икономически университет - Варна ще се проведе празнично благотворително събитие „Заедно за Коледа - 2019", организирано от БЧК - Варна.

***
Варна.
От 15:00 ч. в „Юнашки салон" ще се отбележи тържествено честване на 150-та годишнина от създаването на първата дарителска болница в България - „Параскева Николау".

***
Варна.
От 16.00 часа в Арт Галерия Le Papillon ще бъде открита годишна Сборна Изложба "Теории на невъзможното и възможното"

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионална библиотека „П. Р. Славейков" ще бъде открита изложба на Клуб по битова култура към Читалище „Надежда".

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в ХГ „Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе открит урок „Гръцка Коледа".

***
Велико Търново.
От 14.30 часа в библиотеката на Читалище „Надежда" 1869 ще се състои Коледна работилница с участието на Читателския клуб към читалището

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „П.Р.Славейков" ще се състои премиера на книгата „Отключи енергийния си потенциал" на Ценка Местанска.

***
Велико Търново.
18.00 часа в Клуб 7 Ива Георгиева ще представи романа си „Нарисувай есента в очите ми".

***
Враца.
От 17.00 часа в конферентната зала на Общински съвет, ще се проведе обществена консултация.

***
Габрово.
От 17:30 часа в Музея на хумора и сатирата ще се състои премиерата на „Зодия Габровец".

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се проведе Зонално първенство по хандбал за младежи 19 г. , под домакинството на ХК „Локомотив" гр. Горна Оряховица.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в Пиано бар Горна Оряховица ще се проведе концерт „Коледни звънчета" на възпитаници от клас Пиано при НЧ „Напредък 1869" Горна Оряховица с преподавател Снежанка Бакьова.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в Салона на НЧ „Напредък 1869" Драматичен театър „Крум Кюлявков" гр. Кюстендил представя комедията „Една седмица, не повече (Истински лъжи)" по Клеман Мишел.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в Салона на НЧ „Напредък 1869" ще се проведе представление на МТ „Алтернатива" при НЧ „Напредък 1869" Горна Оряховица - „Скакалци" по Ст. Л. Костов, режисьор Симеон Христов.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежкия център, ще се състои коледен концерт на Вокално студио „Златно зрънце".

***
Добрич.
От 18.30 часа в концертна зала „Добрич", ще се проведе коледен концерт на Мария Славова - орган и Дона Стоянова - сопран.

***
Ловеч.
От 11:00 часа в заседателната зала на Общината, ще се проведе заседание.

***
Пловдив.
В 08.00 часа на ъгъла на ул. "Гонда Вoда" с ул. "Огражден" ще бъде официалното откриване на новите магазини Т МАРКЕТ.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Деляна Т. , обвинена, че след употреба на наркотично вещество при управление на моторно превозно средство е нарушила правилата за движение, и по непредпазливост е причинила смъртта на М. Х., на 49 г.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, с което подсъдимият А. Ш. от Пловдив обжалва пред Апелативен съд - Пловдив присъда от 10 години лишаване от свобода и глоба от 100 лева за грабеж.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в базата на Общинския детски комплекс /ОДК/ ще се проведе коледно мероприятия под надслов „Заедно за едно ново начало".

***
Пловдив.
В 10.00 часа в Регионален етнографски музей ще се отбележи традиционния еснафски празник. „Св. Спиридон".

***
Пловдив.
В 10.45 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Николай П., обвинен в закана с убийство към длъжностно лице.

***
Пловдив.
В 13.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Димитър Т., обвинен, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедиста Т. Р. /72 г./

***
Пловдив.
В 13.50 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Светослав М., адвокат от Адвокатска колегия - Хасково. Срещу него е повдигнато обвинение за закана за убийство към журналист.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в Аграрен университет ще се проведе официална церемония по повод удостояването на г-жа Катрина Клаас-Мюлхойзер с почетно звание Доктор хонорис кауза.

***
Стара Загора.
От 14:00 часа на бул. "М. М. Кусев" №9, Областен информационен център организира последната за 2019 година работна среща на тема: "Представяне практиката на община Стара Загора при изпълнението на проекти за програмен период 2014 - 2020 година".

***
Свищов.
От 10.00 и от 11.00 часа в салона на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" за децата от детските градини ще се състои постановката „Коледна приказка"на Държавен куклен театър - Търговище.

***
Свищов.
От 17.00 часа в Художествена галерия „Николай Павлович" ще бъде открита изложба базар на свищовски художници.

***
Свищов.
От 18.30 часа в салона на Читалището в Свищов Театрално-музикален център - Разград представя „Аламинут на живо

***
Свищов.
От 9 до 20 декември във фоайето на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" , гр. Свищов се провежда Коледен благотворителен базар.

***
Свищов.
От 17.00 часа на пл. „Алеко" ще бъдат запалени светлините на коледната украса.

***
Хасково.
От 09.00 часа в спортен комплекс „Спартак" ще започне работа ледена пързалка.